Kunnskap om priskalkulasjon og prissetting er grunnleggende og avgjørende for lønnsomheten i bedriften.
Kurset gir kunnskap om hvordan du kan beregne priser på et opphold eller arrangementer, slik at du oppnår lønnsomhet og tjener penger på det du tilbyr.
Ofte ser vi på nabobedriftene når prisen til gjestene fastsettes. Eller så bruker vi bare prisen som vi brukte i fjor og årene før der, kanskje bare justert noen kroner eller prosent år for år.
- Men vet vi egentlig om prisen er riktig?
- Tjener vi penger på de ulike produkte vi tilbyr?
- Hvor langt ned i pris kan vi gå når vi skal levere et tilbud?
Dette er spørsmål som du vil være bedre i stand til å svare på etter å ha gjennomgått kurset.
Kurset skal innledningsvis gi en innføring i noe teori om temaet. Du vil bl.a. lære om prissetting gjennom bidrag- og selvkostkalkyler, og etterkalkyler for å kontrollere lønnsomheten på ulike produkter, tjenester og arrangement.
Videre legges det opp til en praktisk tilnærming gjennom bruk av en eksempelbedrift som viser hvordan kalkulasjon foregår som et samspill mellom regnskap og kalkyler. Avslutningsvis er det noen oppgaver som du kan få prøve deg på.